Unødvendig udgift til låsesmed

blog

Written by:

Unødvendig udgift til låsesmed

Næst efter mine efterhånden mange parkeringsbøder, er den mest irriterende og unødvendige udgift en regning fra den lokale låsesmed på 1200 kr., som jeg pådrog mig kort tid efter jeg flyttede ind i min lejlighed på torvet. Måske var det allerede dagen efter indflytningen, og i hvert fald så tidligt, at jeg ikke havde fået tillagt mig vaner og systemer, som jeg ellers er ret hurtig til. Problemet var, at jeg efter at have handlet ind, ikke kunne finde min nøgle i bukselommen.

Jeg blev mere og mere febrilsk, men efter at have gennemrodet alle lommer i både bukser og jakke op til flere gange, kunne jeg ikke se anden udvej, end at ringe efter en låsesmed, som da også troppede op på adressen i løbet af bare 10 minutter – rigtig fin service i øvrigt. Jeg fik låsen skiftet, og nøgle udleveret, alt imens jeg havde en ubehagelig fornemmelse af, at der var et eller andet vigtigt, jeg havde glemt.

Tæl altid til 10, før låsesmeden tilkaldes

Men måske skulle jeg lige have talt til 10, før jeg gik i panik. Efterfølgende kom jeg nemlig i tanker om, at jeg havde lagt nøglen under dørmåtten – netop for at være sikker på, at den ikke blev væk de første dage, hvor alt jo er lidt kaotisk. I hvert fald ærgrer det mig stadig den dag i dag, at jeg måtte hoste op med så mange penge. Det var i SU-tiden, så det ødelagte totalt mit budget resten af måneden, hvor menuen stod på havregryn og rugbrød den sidste uge.

Comments are closed.