Tag på mexicansk restaurant og prøv tacos

blog

Written by:

Har du været på en mexicansk restaurant for nyligt? Mange forbinder mexicansk mad med tacoskaller og tex mex, men i virkeligheden er mexicansk mad noget helt andet. Hvis man ikke har mulighed for at rejse til Mexico, så kan man for eksempel få en smagsprøve ved at tage på en mexicansk restaurant i Fredericia.

 

Mexicansk mad er mere end tex mex og tacoskaller

Mexico er et stort og mangfoldigt land, og desuden er det et land der er kendt for dets kulinariske oplevelser. Det er også kendt som en land med stærk mad, og stort forbug af chili. Det er dog de færreste der er klar over, at maden i Mexico ofte ikke er stærkt. Det er de forskellige salsaer der anvendes derimod. Her kan f.eks. nævnes den famøse habanero chili, som er en af de stærkeste i verden.

En ultimativ vinder er altid de mexicanske tacos. I Mexico kan man få dem overalt, på restauranter og de såkaldte ”taquerías”, men også mange steder på gaden, hvor forskellige madboder er stillet op. Ofte er det her, man kan få de bedste, billigste og mest smagfulde tacos. Der findes mange forskellige at vælge imellem, men for at nævne nogle eksempler kan man få ”tacos al pastor”, ”arrachera”, ”cochineta pibil” og mange flere. I Mexico anvender man ikke ost på samme måde som der gøres i den amerikaniserede tex mex. Man bruger heller ikke f.eks. iceberg i en taco. Ofte er det en tortilla lavet på majs, der er basen.

 

En kulinarisk oplevelse, uden at rejse

Maden ændrer dig meget, alt efter hvor i landet man er. Hvis man er ved kysten og tager på restaurant vil man opdage, at maden er mere baseret på fisk og skaldyr, mens man omkring det centrale Mexico kan finde nogle af de mest interessante og unikke retter, som f.eks. den berømte mole.

 

Det kan være svært at finde den helt originale oplevelse på en mexicansk restaurant i Fredericia eller i resten af Danmark. Det skyldes at råvarerne, der er til rådighed er anderledes, og det kan være svært at anskaffe visse produkter, der kun findes i Mexico. Men derfor kan man stadig få en god og lækker oplevelse ud af det, og det er altid godt at prøve kræfter med nye madvarer og retter. Det behøves man heldigvis ikke rejse om på den anden side af jorden, for at opleve.

Comments are closed.