Sådan genbruger du din elektronik mest miljøvenligt

blog

Written by:

Klimaproblematikker står øverst på næsten alle politikeres dagsorden, og derfor også danskernes. I løbet af de seneste år er det gået op for os mennesker, at det affald vi smider ud i naturen faktisk har konsekvenser. Havene stiger, Antarktis smelter og vi får en varmere og varmere sommer.

Dette kæmpestore globale dilemma der i sine grove træk går ud på at redde verden, er en underdrivelse af overvældende.

Det er så stort at det kan være svært at komme i tanke om hvad det lille individ kan gøre for at hjælpe. Det vil lidt svare til et ris korn der forsøgte at hjælpe i en problematik der inde blandt en hel skål risengrød.

Noget der er vokset næsten parallelt med klimakrisen, er vores moderne afhængighed af teknologi. Det befinder sig efterhånden i alle dele af vores hverdag og de første generationer er nu begyndt at vokse op, uden nogensinde at have levet uden teknologi.
Verden flytter sig i mange forskellige spændende retninger, og hvordan kan du så bedst gøre din part i denne klodes næste endnu uudforskede kapitel? Det kan du læse nogle bud på her.

 

Gør det godt – Køb et brugt

Om det så gælder at købe eller sælge, så er en sikker måde at sikre en nedskæring af miljøspild, er ved at genbruge.

Har du fx en IPad som du ikke bruger mere, så er der jo ingen grund til bare at smide den ud. Lad nogle andre få nytte af den brugte IPad og vær samtidig med til at være en lille del af det større puslespil der i sidste ende vil sikre Jorden nogle flere gode år.

Står du på den anden side af ligningen og kigger i stedet efter fx en IPad, så er det ikke kun på miljøet du spare ved at købe brugt – det er også i pungen.

Siden elektronikken er blevet brugt tidligere er prisen selvfølgelig lavere end hvis du køber den fra ny. Men du kan ofte finde elektronik derude der er ligeså godt som var det nyt, og så til en meget mere rimelig pris. Det er altså en win til begge parter i den transaktion.

 

Smid ud med omhu

 

Hvis du nu har købt en IPad brugt og den efter nogle gode år endelig må lade livet. Hvor gør du så af den?
Hvor vi smider vores affald er vigtigere end nogensinde før, og da plast absolut er hvad der er størst på radaren, er det færre steder der gør opmærksom på hvad du gør med dit elektronik når dette skal smides ud.

Smider du det blot ud i skraldespanden vil det blive brændt, og det er noget så miljøforurenende. Det skrald der ikke behøves brændes, skal smides på lossepladsen. På lossepladsen kan du finde en beholder til småt elektronik, og er det større elektronik som enten et fjernsyn eller en stationær computer du vil smide ud, så skal det til storskrald.

Der er små ting der skal til for at gøre fremskridt i et stort problem, og noget så simpelt som at smide sit elektronik ud ordentligt, kan på sigt gøre en kæmpe forskel.

Comments are closed.