Private i Aarhus installerer tågesikring

blog

Written by:

Systemer med tågesikring er de senere år blevet stadig mere udbredte hos f.eks. urmagere og guldsmede, som typisk har store værdier liggende fremme, som hurtigt kan indsamles ved et eventuelt indbrud. Hvis der er installeret tågesikring, spredes en tyk tåge i lokalet på få sekunder ved indbrud, således at en indbrudstyv ikke kan orientere sig og lokalisere værdierne.

Imidlertid har nyere teknik og produktion gjort disse systemer så billige, at det nu også er en reel mulighed for private, som ønsker at sikre hjemmet mod ubudne gæster. Flere og flere benytter sig af det, heriblandt familien Justesen fra Aarhus, som for ca. 20.000 kroner har fået et sådant system installeret. ”Vi samler på malerier og antikviteter, og efter et indbrudsforsøg tidligere på året, vil vi ikke løbe nogen risiko”, fortæller Jens Justesen, som til daglig også driver Justesen Antik i Østergade.

Tågesikring har stor præventiv effekt

Familien Justesen håber aldrig, at systemet kommer i brug, men satser i stedet på den præventive effekt, som efterhånden er veldokumenteret fra erhvervslivet. En moderne indbrudstyv er som regel up to date med de nyeste sikkerhedssystemer, og han ved godt, at man kæmper forgæves med en tågesikring, mener familien. Derfor har de også gjort meget ud af skiltningen, som både findes ved havelågen samt ved vinduer og døre. Der er tale om ”originale” skilte med producentens navn og logo. I handelen fås også diverse ”falske” skilte, der annoncerer med alarmer og andre sikkerhedsinstallationer, men den slags gennemskues som oftest af tyven, og har den modsatte effekt.

Comments are closed.