Pas på ikke at blive snydt med de nye roaming regler

blog

Written by:

Når du rejser har du helt sikkert din mobil med , den kan vi danskere ikke undvære i dagligdagen. Den er efterhånden blevet en forlængelse af vores arm og med god grund. Vi bruger til at dele vores ferieminder med.

I takt med teknologien har udviklet sig og at mobilsignalerne selv i de fjerneste egne er fulde og samtidig med 4K så forventes det at vi livestreamer vores oplevelser til familie, venner og følgere. Men pas på du ikke ender med en dyr ekstra regning når du har været på ferie udenfor EU. For det er kun i EU at der er lovgivet om roaming regler og derfor er der frit spil for teleselskaberne at tage ”hvad de vil” udenfor EU i roaming. Derfor bør du inden du rejser tjekke mobilpakke.dk for at kontrollere at du har det rigtige mobilabonnement til udlandet uanset om din rejse går indenfor eller udenfor, for hvem ved der kunne være penge at spare og hvem ønsker ikke at nedbringe deres telefonregning.

EU’s nye roaming regler

Årsagen til at mange danskere misforstår udenlandsk taksterne er de nye roaming regler som kun gælder indenfor EU. Der blev lovgivet om området af hensyn til den frie bevægelighed og samtidig for at bremse op for den udvikling der var med at teleselskaber tog sig godt betalt når der blev roamet i udlandet, specielt hvad angik data.

For mange tænker ikke den mængde af data, som de bruger. For det første fordi megen af deres bliver brugt i hjemmet via wi-fi (og tæller således ikke med i dataforbruget) men også fordi at meget af forbruget foregår i baggrunden hvilket gør det svært at få et overblik. Dernæst er de nye 4G hastigheder så høje at man knap lægger mærke til at siderne loader. Men faktisk bruger en grafiktung hjemmeside cirka 5 MB, hvor en pris på 2 kr/MB var meget almindelig førhen ville det betyde en pris på 10K for at læse 1 side. Dette brændte mange mennesker nallerne på og fik regninger på titusindvis af kroner når de kom hjem fra ferien. Dette satte EU en effektiv bremse for ved at lave det således at man maksimalt skal betale indlandstaksten når man er indenfor EU, selvom det er roaming. Det betyder at uanset om du er Sverige, Grækenland eller Italien , så kan du ringe hjem til samme pris. Det samme gør sig gældende vedrørende data. Der er dog et stort catch. Prisen gælder kun så længe du holder dig indenfor dit abonnements rammer. Gør du ikke det kan du stadig ende op med en stor ekstra regning som kan ødelægge ethvert godt ferieminde.

Husk EU er ikke hele verden

Der hvor man også skal passe på det er ved at huske at man steder man tager hen er IKKE en del af EU. Selvom eksempelvis Tyrkiet ligger tæt på og der er en stor vesteuropæisk indflydelse så er Tyrkiet ikke en del af EU og derfor betaler du den sædvanlige roaming takst. Det betyder at du kan ende op med en stor regning når du bruger din telefon. Så brug vores link længere oppe i artiklen så du er sikker på at finde den rigtige mobilpakke til dig når du skal ud og rejse. Det kan også være du ikke rejser, så kan linket stadig hjælpe dig med at finde den billigste pakke til dit forbrug , og hvem ønsker ikke det billigste mobilabonnement, så kan du passende bruge de penge du sparer til at spare op til en ferie.

Comments are closed.