Moderne terrassegulv i aluminium og kunststof

blog

Written by:

Skal du rigtig være med på moden, skal din terrasse være belagt med terrassegulv af enten kunststof eller endda aluminium. Specielt det sidste er så nyt, at de færreste har stiftet bekendtskab med det, men det er på vej frem, og passer med sit stramme stilrene udtryk rigtig godt ind i moderne stil og arkitektur. De danske terrasser har de senere år gennemgået en rivende udvikling, og for blot få år siden, var alt andet end flisebelægning højst usædvanligt.

Derfor vil danskerne væk fra beton-terrasserne

Den traditionelle terrassebelægning med betonfliser var både billig og praktisk, men ved nærmere bekendtskab, viser der sig en række ulemper. Først og fremmest er det en tung konstruktion, som koster en del arbejde, både at anlægge og evt. senere at bortskaffe (og som naturligvis kun kan anlægges i haveniveau). Betonen er heller ikke super komfortabel at gå på med bare tæer, som man jo ofte gør i sommerperioden. Efter nogen tid, begynder ukrudt og mos også at få fodfæste – også selv om der er brugt ukrudtshæmmende fiberdug ved anlæggelsen. Sidst men ikke mindst, er små betonfliser ikke specielt kønne, og er de ikke lagt meget professionelt, opstår der som regel med tiden ujævnheder eller sågar decidere fordybninger.

Alt i alt er der rigtig mange grunde til, at mange danskere nu ønsker sig et terrassegulv i træ, kunststof eller aluminium. Trenden går mod komposit (kunststof med trælook) og aluminium, da begge materialer er vejrbestandige og vedligeholdelsesfrie, ser godt ud og yder god komfort.

Comments are closed.