Ludomani

blog

Written by:

Spil er for mange en hyggelig ting og noget de gør af og til. Dog kan det for nogen ende i afhængighed og ludomani, som i bund og grund er en illusion om nemme penge. Det er noget som gør, at man kan ende i en økonomisk ruin. Mange oddser og spiller om penge på den måde, og de odds man spiller på, er aldrig lavet til spillerens fordel. Specielt gambling er for mange et sort hul, da man siger, at huset altid vinder. Det er noget som mange har oplevet gentagende gange.

Hvad forårsager det?

Der er flere forskellige årsager til, at man kan ende med at blive ludoman. Ludomani er et generelt problem, og det er formentlig fordi, at det er noget der kan forekomme af flere årsager. Det kan opstå ved, at man har prøvet at vinde, og så bliver ved, fordi man føler, at man kan gøre det mange gange, og så ender nogle med at tabe. Der er nogle som begynder at spille, fordi de føler det vil kunne løse deres økonomiske problemer. Man fokuserer oftest på at få en stor gevinst, frem for blot at spille sikrere, så man får gevinst. Det resulterer ofte i en cyklus, hvor spilleren føler de skal vinde det tabte tilbage, og det er for alvor der, hvor problemerne opstår. Hvis det forekommer, så bør man øjeblikkeligt søge behandling, da det så er på vej i den helt forkerte retning. Endnu en årsag til at nogle vælger at spille, er fordi de jagter en følelsesmæssig gevinst, som de ofte oplever ved at tage store risici. Det er derfor nogle spiller meget risikabelt, da de jagter det sus de kan opleve. Her er det også meget vigtigt, at man selv er klar til at stoppe det, hvis nu det er, at det udvikler sig til at blive et problem og en afhængighed.

De typiske tegn

Der findes både kortvarige og langvarige tegn på ludomani. Først og fremmest så er det helt generelle, at man ikke kan stoppe. For nogle der fører den afhængighed til spil ud i, at de får en afhængighed til noget andet. Det er før set, at en ludoman bliver afhængig af alkohol, narkotika eller lignende. Da det er nogle midler, som går ind og modarbejder de følelser og problemer, som man kan opleve gennem sin ludomani. Derfor er det altså meget vigtigt, og det kan ikke siges nok, at man skal være opmærksom på de tegn og symptomer, som man enten selv mærker, eller man bemærker hos nogle man har nær.

Følelsesmæssige symptomer

Der kan følge nogle slemme psykiske symptomer og sygdomme med ludomani. Nogle af de symptomer som man kan blive påvirket af, er angst, depression og selvmordstanker. Derfor er der altså ekstreme følger, hvis det er, at man ikke får styr på sin afhængighed til spil i tide. Hvis det er man mister alt på grund af spil og ludomani, så er det for mange noget som er ødelæggende, og det gør at mange føler sig fuldstændig håbløse. Da man så sidder i en situation, hvor man ikke længere føler man har noget, fordi man har tabt det hele på sit problem og sin ludomani.

Fysiske symptomer

Grundet depression, angst og selvskade, som er nogle af de psykiske problemer, som ludomani kan ende ud i, så følger der for mange også nogle fysiske symptomer med. Depressionen og angsten kan ende ud i selvskade, samtidig med depression ofte vil fører til søvnløshed. Ludomani kan også resultere i bleg hud, vægtøgning eller vægttab eller mørke cirkler under øjnene, som også er noget der hænger sammen med søvnløsheden.

Comments are closed.