Køb et fuglebad og få mere dyreliv i din have

blog

Written by:

Hvis du bruger meget tid på plantning i, og vedligeholdelse af, din have, elsker du sikkert også at nyde den. Der er intet som at finde en god plads i solen på en lun dag og bare nyde haven. Men hvis idyllen skal være helt sublim, kræver det lidt dyreliv – og hvordan får du lige skabt det?

Hvis du gerne vil have mere dyreliv i din have, er et fuglebad en fantastisk idé. Det er en form for kunstig vandpyt, der primært tiltrækker fugle, men også andre dyr. Læs med videre, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan bruge et fuglebad i din have.

Vælg blandt mange varianter

Et fuglebad er et bredt koncept. Derfor finder du også mange varianter af badet. Lige fra en simpel skål til helt monument med et fuglebad på toppen. Hvilket bad du bør vælge, kommer derfor primært an på, hvilken stil du har i din have.

Hvis du har en mere minimalistisk stil, vil det muligvis være bedst med et simpelt og lille bad, der har nogenlunde samme farve som huset. Har du derimod en mere victoriansk stil, kan du med fordel købe et monument, der er smukt i sig selv. Her vil det ekstra dyreliv blot være en bonus. Monumentet vil nemlig være så flot at betragte i sig selv.

Find det materiale, som du ønsker

Da fuglebad netop kommer i flere varianter, er det nok heller ikke nogen overraskelse for dig, at de også kommer i flere forskellige materialer. Derfor har du også rig mulighed for at finde et materiale, der passer til enten dit hus eller øvrige haveinventar. Blandt andet har du følgende valgmuligheder:

  • Cortenstål
  • Keramik
  • Jern
  • Ler

Når du skal vælge et materiale, bør du dog også overveje, om badet skal stå udenfor året rundt eller blot i de varme måneder. Det er nemlig forskelligt fra materiale til materiale, hvor meget vind og vejr det kan modstå.

Forskellige størrelser fuglebad

Det er naturligvis også forskelligt fra person til person, hvor stort et fuglebad man ønsker sig. Den rette størrelse bad kommer blandt andet an på havens størrelse. Hvis du har en stor have, har du derfor forholdsvis frie tøjler i forhold til, hvor stort et bad du kan købe.

Har du i stedet en have af mindre størrelse, bør du være mere strategisk med dit valg. Hvis du gerne vil have så lidt vedligeholdelse som muligt af haven, kan et større fuglebad dog være en god løsning.

Det areal, som badet dækker, skal du naturligvis ikke luge. Derfor betyder det også mindre havearbejde. Dog skal du i stedet være opmærksom på, at forskellige materialer kræver forskellig slags vedligeholdelse.

Hvis du gerne vil holde vedligeholdelsen af badet til fugle på et minimum, bør du derfor have dette in mente, når du udvælger et materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *