Jeg synes at teknisk opmåling er enormt fascinerende

blog

Written by:

Jeg er ikke landmåler eller tror at jeg en dag bliver det. Havde jeg været 10 år yngre og vidste hvad jeg ved i dag, havde jeg helt sikkert taget mig en uddannelse som kunne give mig et job som landmåler eller i det mindste arbejde med udformningen af landskaber og bygninger. Teknisk opmåling er et af det mest interessante jobs, jeg kan forestille mig.

Har I ikke altid undret jer over disse mænd (for det er typisk mænd, der foretager teknisk opmåling, tænker jeg) der pludselig dukker op – eksempelvis på en mark uden for Viborg, hvor der absolut ingenting sker – sætter nogle avancerede instrumenter op på deres 3-ben og så står og kigger ind i dem, flytter rundt på dem og gentager den ene aflæsning efter den anden?

JEG synes, det er for vildt at man efterfølgende kan sætte masser af andre mennesker i arbejde på baggrund af det arbejde, disse mænd udfører!

Kort om landmåling og GPS

Det der startede som (land)opmåling  for omkring 6.000 år siden, er blevet et væsentligt element i udviklingen af ​​det menneskelige miljø siden da. Opmåling har siden da været krævet i planlægning og udførelse af næsten enhver form for byggeri og i moderne tid finder opmåling anvendelse inden for så forskellige erhverv som kortlægning, byggeri og anlæg, transport og kommunikation.

Visse opgaver indenfor arbejdsområdet teknisk opmåling omfatter opgavetyper, der ofte indleder en byggeproces. Det kan være opmåling af situationsplaner, bygningsafsætning og bygningsopmåling, men arbejdsområdet omfatter også rent tekniske opgaver som blandt andet omfatter tekniske begreber som præcisionsmåling, sporopmåling, havneopmåling, ledningsregistrering, mængdeberegninger, netmålinger, paspunktmåling mv.

Det er alt sammen noget man lærer, hvis man vil ende med at være landskabsopmåler. Har DU mod på det?

Mvh Julia Bitte-Landschaft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *