Hav det fulde overblik med overvågning

blog

Written by:

Kameraovervågning er blevet en mere og mere normal ting at indføre i Danmark, da der både sættes kamera op på arbejdspladser samt i private hjem. Det er meget forskelligt hvordan overvågning fungerer, da nogle kameraer fungerer systematisk imens andre foregår i det skjulte. På arbejdspladser overvåges medarbejdere samt kunder og skal skabe en form for sikkerhed. Samtidig er det godt at kunne identificere fremmede i tilfælde af indbrud. I det private er overvågning med til at kunne holde øje med ubudne gæster. Tjek overvågningsudstyret ud, så du kan finde det rette til dit behov.

Værd at vide:

Der findes meget forskelligt slags udstyr på markedet, så det kan være svært at finde ud af hvad man skal købe. Priserne på markedet varierer meget, da det bl.a. kommer an på hvilket slags overvågningsudstyr som du gerne vil have. Man kan f.eks. købe kamera, som kan rotere således, at de får alle krogene i et rum med. Andre er designet til at sidde i hjørnet i et rum og har typisk blik mod indgange eller vinduer. På en arbejdsplads er der regler for hvor overvågning må sidde. Der må f.eks. ikke være kamera på toilettet, da det er krænkelse af privatlivet. På ens egen ejendom bestemmer man selv hvor der skal være overvågning henne. Mange sætter det typisk ved deres hoveddør eller ude i carporten, hvor eventuelle gerningsmænd vil prøve at komme ind.

Hvad skal du vælge:

Der findes kameraovervågning til privat og erhverv, og det er forskelligt hvilken model er der bedst til det enkelte sted. Det kommer meget an på hvad behovet er for overvågning. Hvis du er i tvivl om hvilken model du skal have, så kan du se hvad andre har skrevet om modellerne på internettet. Andres mening er vigtig, da det giver dig en fornemmelse af hvilke produkter, som du skal se nærmere på.

Fordele og ulemper:

Der er både godt og ondt at have overvågning i Danmark. Danskerne holder generelt mere øje med hinanden og bliver mistænksomme overfor andre. Dette kan f.eks. være med til at ødelægge et godt naboskab, hvis man ikke stoler på hinanden. Selvom overvågning skal give borgerne sikkerhed, så kan det sagtens have modsat effekt således, at de kommer til at føle sig som fangere uden et privatliv. I trafiklivet er overvågning med til at reducere trafikdrab ifølge statistikker. Samtidig er overvågning med til at opklare mange flere kriminelle sager, da det har været muligt at dokumentere samt identificere en gerningsmand på kamera.

 

Comments are closed.