Harpiks sikrer et bedre greb om bolden

blog

Written by:

I alle professionelle håndboldkampe, så bliver der brugt harpiks. Det skyldes at harpiks sikrer et bedre greb om bolden, da det har sådan en dejlig og klistret konsistens.

Den klistrede konsistens er dog ikke kun en fordel. Harpiks har det nemlig med at sætte sig fast til halgulve, hænder, bolde, tøj og meget mere.

Hvordan får man nemmest harpiks af hænderne?

Harpiks klistrer sig ikke kun fast til bolden, det klistrer sig også fast til hænderne. Det er fint, så længe håndboldkampen er i gang. Når kampen er overstået, så bliver klistrede hænder pludseligt til en pestilens. Derfor vil du gerne have dit harpiks af hænderne så hurtigt som muligt, når håndboldkampen ikke længere er i gang.

Som udgangspunkt, så virker brun sæbe rigtigt god til at få harpiks af hænderne. Dog er brun sæbe oftest ikke effektivt nok, og derfor skal der skrappere midler i brug.

Hvis du har forsøgt dig med brun sæbe og det ikke fungerer, så prøv at gnub dine hænder godt ind i en billig madolie. Det bør også løsrive nogle harpiks rester.

Hvis harpiksen stadig sidder fast, så kan du gøre brug af rensebenzin eller sprit. Det bør dog være en form for sidste udvej, da både rensebenzin og sprit lugter skadeligt.

Hvis du ikke bryder dig om brun sæbe, madolie, rensebenzin eller sprit, så er der heldigvis også en løsning til dig. Du kan finde et produkt kaldet ”harpiksrens”. Harpiksrens er, som navnet antyder, lavet til at rense harpiks af hænderne. Det virker enormt effektivt, dog koster det en hel del, sammenlignet med eksempelvis brun sæbe. Du kan finde harpiksrens i din lokale sportsbutik.

Hvordan får man nemmest harpiks af håndbolden?

Harpiks kan være noget af en pestilens, når man skal fjerne det fra sin håndbold. Brun sæbe er her det foretrukne middel. Hvis du lægger din håndbold ned i en plastikpose med brun sæbe, lukker den og lader den ligger et par dage, så vil harpiksen blive blødgjort og er efterfølgende lige til at tage af. Skrab harpiksen af med en kniv eller lignende. Din håndbold vil være så god som ny efterfølgende.

Når det handler om at rense håndbolde fra harpiks, så er det tilladt, at bruge sin fantasi. Der findes ikke en perfekt måde, at rense sin håndbold på. Derimod findes der mange gode bud, på hvordan man gør det bedst. Måske er den bedste metode en blanding af alle metoder. Uanset hvad, så bør du bruge både din fantasi og sunde fornuft, når du skal rense din håndbold fra harpiks rester.

Screenshot_6

Pix Off håndbold-renser

Den absolut mest effektive måde, at rense sin håndbold fra harpiks, det er ved hjælp af Pix Off maskinen. Pix Off maskinen er en maskine, som er lavet netop til at rense håndbolde fra harpiks. Det gør den ved hjælp af varm luft og stive børster. Den virker utroligt effektivt og sparer håndboldspillere landet over fra meget besvær.

Pix Off maskinen er en dansk opfindelse og den kan findes i sportshaller landet over. Udover at den hjælper håndboldspillere med at fjerne harpiks fra håndbolde, så hjælper den også rengøringspersonale i sportshallere, da der sætter sig langt mindre harpiks fast på halgulvet, når boldene er renset.

Harpiks er besværet værd!

Det lyder måske lidt voldsomt med alt det knofedt der skal til, for at fjerne harpiks fra bolde, hænder, halgulve og så videre. Dog er harpiks uden tvivl alt besværet værd, da det sikrer et bedre greb om bolden, hvilket er fuldkommen essentielt for sporten. Læs mere om hvordan du fjerner dit harpiks her.

Harpiks er faktisk, uden at overdrive, næsten lige så vigtigt for håndbold, som selveste håndbolden er vigtig for håndbold.

Comments are closed.