Har du brug for træfældning?

blog

Written by:

At fælde et træ i et villakvarter er ikke ligefrem nemt. Træfældning er altid et farligt arbejde som bedst udføres af faglærte folk. Ikke to træer i verden er ens. En bøg stamme på 4m længde med en diameter på 50cm vejer ca. 1000 kg. Og en bøg med den slags diameter vil være ca. 12-15 m høj. Et træ af den højde vil altså veje 3 tons som minimum.

Det er nogle ordentlige kræfter der bliver sluppet løs når sådan et træ falder mod jorden. Ude i skoven er det relativ nemt, der har træerne plads til at falde. Selv om det kan være svært at få dem til at falde der hvor man vil. Men i skoven er det værste der kan ske, at andre træer bliver ramt og skadet.

Faldende træer og huse er ikke en god blanding

At fælde et træ i et byområde er en helt anden historie. Der kan du ikke bare save det over og håbe at alt går godt. Træfældning i byen går oftest ud på at en specialist klatrer op i træet. Det kræver en masse sikkerhedsudstyr og erfaring. Man er der oppe med en kædesav og starter at kappe træet fra toppen. I mange tilfælde skal de afsavede stykker også fires ned for at undgå skader på jord og ejendomme. Det er ikke nogen fritidsbeskæftigelse.

Små fejl kan blive meget dyre. En halv-tyk gren der falder 5-6 meter kan sagtens smadre et tag. Og din forsikring kan nægte at betale fordi det ikke er noget du selv skulle have gjort. Når du får et træpleje firma til at gøre det, er firmaet forsikret. Det er du ikke.

Pleje af træer og vedligeholdelse af grønne områder

I København, Roskilde, Ballerup, Holbæk, Kalundborg, Værløse, Ølstykke er der hjælp at hente hos byens træpleje. Firmaet udfører al slags vedligeholdelse af grønne arealer både for private og boligforeninger. Virksomheden er medlem af Danse Anlægsgartnere som er en garanti for kvalitet og professionalitet.

Du kan få forskellige aftaler. Fra et flerårigt plejeplan til sæson eller ad-hoc aftaler. Udover træpleje tilbyder de også alt muligt andet grønt arbejde. Klipning af hæk, beskæring af buske og træer, græsslåning og meget mere. Der er meget grønt arbejde som du selv kan og vil gøre. Men noget der kræver tunge redskaber og specielle kundskaber er bedst overladt til professionelle.

Comments are closed.