Fordele ved at investere i en varmepumpe

blog

Written by:

De fleste mennesker har det bedst med at kunne regulere temperaturen i hjemmet. Er det koldt udenfor er det rart og bekvemmeligt at kunne varme sin bolig op, og er det omvendt varmt udenfor, kan det være rart at kunne nedkøle sin bolig.

Til netop en sådan varmeregulering er en pumpe en god løsning. Pumpens store fordel findes nemlig i, at den kan fungere både som klimaanlæg til opvarmning, men også som aircondition – forstået som anlæg til nedkøling.

Absorption_heat_pump

Energieffektiv løsning med varmepumpe

Udover bekvemmelighederne en varmepumpe vil give dig, findes der også væsentlige økonomiske fordele ved en sådan investering. Først og fremmest drives pumpen af vedvarende energi og omdanner samtidig den vedvarende energi til boligopvarmning. Det betyder, at pumpen udnytter den varme som findes i luften udenfor til at opvarme din bolig. Væsentligt er det, at pumpen kan udnytte udeluft på helt ned til 25 frostgrader til energieffektiv boligopvarmning.

Helt konkret betyder pumpens effektivitet flere ting. Pumpen kan levere 2,5-6 gange så meget energi end den energi pumpen selv forbruger. Niveauet svinger da det er afhængigt af udetemperaturen. Det betyder, at selvom pumpen forbruger energi er der et væsentligt overskud.

Det er samtidig med henblik på pumpes effektivitet oplagt for boligejere, der ellers bruger olie og naturgas til opvarmning at overveje en varmepumpe til supplering. Er du interesseret i en effektiv og billig varmeløsning til din bolig eller har du spørgsmål kan du klikke her og læse meget mere.

Comments are closed.