Fordele for dig der ejer en enkeltmandsvirksomhed

blog

Written by:

Hvis du er ejer af en enkeltmandsvirksomhed, så kan du med fordel læse med her. Det kan nemlig være en fordel for dig som enkeltmandsvirksomhedsejer at benytte dig af en virksomhedsordning. Når du er tilmeldt en denne ordning, kan du nemlig spare penge i skat. 

Som virksomhedsejer eller almindelig borger kan det være svært at følge med i skattelovgivningen, da den til tider ændrer sig. Og hvis du på samme tid, skal have styr på din virksomhed, så kan det være endnu sværere at følge med. Om du er ny i virksomhedsdrift, eller en garvet haj til det, så er der altid hjælp at få hos revision- og rådgivningsvirksomheden Robæk. Få mere viden om det herunder.

Hvad er en virksomhedsordning?

Virksomhedsordningen eller også kaldet virksomhedsskatteordningen, er en ordning der oprettes for personligt ejede virksomheder, også kaldet en enkeltmandsvirksomhed. Fordelen ved en sådan ordning er, at du som enkeltmandsvirksomhed ikke skal betale A-skat af din firmakonto, som du skal ved din personlige konto. Uden en denne ordning skal du betale A-skat af de penge der står på din firmakonto. Hvis din virksomhed har lavet 200.000 kr, og du giver dig selv 100.000 kr i løn, og har de resterende indtjente penge stående på din firmakonto. Uden en virksomhedsordning ville du også skulle betale fuld skat af pengene på din firmakonto, i stedet for kun din private konto. Det skal du, da en personejet virksomhed ikke ses som en juridisk selvstændig virksomhed. 

Hvilke fordele er der ved en virksomhedsordning?

Når du tilmelder dig virksomhedsordningen, betaler du selskabsskat af din firmakonto i stedet for A-skat. Ved at benytte dig af det, sparer du nemlig penge, da selskabskatten ligger på omkring 22%, hvorimod A-skatten ligger på omkring 39%. Der er mere administrativt arbejde for dig, som tilmelder sig en virksomhedsordning, men det findes der gode løsninger på. Derfor er det en god idé at kontakte en revisor- og rådgivningsvirksomhed, som kan hjælpe dig godt gennem din opstart af virksomhedsordningen. 

Hvor kan jeg tilmelde mig en virksomhedsordning?

Det kan du gøre hos flere revisionsvirksomheder, men særligt Robæk kan hjælpe dig rigtig godt på vej. Robæk er en revision- og rådgivningsvirksomhed beliggende i Grenaa, Rønde og Auning på Djursland. Det er meget nemt at kontakte rådgiverne hos Robæk, og det tager ikke lang tid. Hos Robæk kan de hjælpe dig og din virksomhed godt i gang, så du får helt styr på alle skattereglerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *