Find nye Forza badmintonsko

blog

Written by:

Nutidens marked for badmintonsko er styret af 5 store mærker, hvor to producenter er alene skoproducenter, som ikke laver badmintonketcher, tasker, grip, beklædning og andre slags udstyr til badminton. Disse fabrikanter har gennem de sidste par år produceret udendørs- og indendørssko til mange sportsgrene, og har derudover valgt badmintonsko til deres produktsortiment. Denne proces presser de almene badmintonfremstillere til at være betydelig skarp når der skal produceres nye sko til badmintonsporten.

 

Danske Forza er på markedet

Forza er en betydningsfuld aktant, som dog retter henvendelse til en anden type af badmintonspillere med deres sko. Forza har dog ikke så bekostelige sko, men man får derimod meget for valutaen. Typisk står et par Forza badmintonsko fra 299 til 799 kroner, hvilket er i den mindre kostelige ende af prisskalaen for sko, hvis man sammenholder med andre mærker som f.eks. Yonex. Forza spenderer ikke store summer på innovation. De udnytter det, som der er belæg for er godt. Derfor kan de fastsætte deres priser på et ret prisniveau. Der hvor Forza bruger en del penge på udvikling, er i forhold til deres badmintonketcher, som vurderes til at være nogle af de bedste i verden.

Læs endnu mere om badmintonsko fra Forza på linket: Forza badmintonsko

 

Flere ting spiller ind ved en god badmintonsko

Den mest uundværlige ingredienser i et par sko til badminton er støtte, da alle for det meste bevæger sig i zigzak 70% af tiden. Hvilket stiller kæmpe krav til fronten på en badmintonsko, fordi alle lægger al deres vægt på ydersiden af foden når de skifte retning sidevejs på en bane. Man kan bruge forskellige ting for at opnå stabilitet når man snakker badmintonsko og en af de mest brugte er at forme en lille klo på den ydre side af det forreste af skoen der giver mere stabilitet fra sålen og op til toppen af skoen. En af de andre tilgang er at gøre toppen af skoen mere stiv på den ydre side, men det kan også munde ud i en sko som kan blive mindre lækre at bruge når man træner, derfor bliver denne metode ikke brugt så i mindre grad.

En anden super betydningsfuld ting er stødabsorbering, da badminton kun er blevet hurtigere igennem tiden, er det vigtigt at der er en udmærket absorbering af stød når man havner på gulvet efter et afsæt eller tager et stort skridt ud for at slå til fjerbolden. Der findes en hel del anderledes måder for stødabsorbering, men som hovedregel skal man altid vælge en badmintonsko der har absorbering i hælen. I fravær af stødabsorbering i hælen vil man få mange flere chok op igennem kroppen og det udsætter ryg, knæ og hofte for unødvendig belastning og kunne øge sandsynligheden for skader.

 

Hvorfor badmintonsko?

Det var sådan, at på et tidspunkt så spillede man i alle mulige forskellige sko til badminton, men desværre med det resultat at man fik skader. Derfor var det åbenlyst at man ikke bare kunne spille i løbesko, når man skulle spille badminton, for det var skoen simpelthen ikke stabil nok til, hvilket særligt var en udfordring når man laver så mange retningsskift i sporten. Derfor er det helt vildt vigtigt at når man spiller badminton at ens sko er rigtig. Derfor er det vigtigt at man finder en sko med stødabsorbering og en der er stabil, så man mindsker risikoen for skader og vrid betydeligt, det er jo vel at mærke derfor disse sko er lavet, netop for at hjælpe spilleren i spillet på banen og til at præstere optimalt. Det betyder at det er muligt at mindske skader og belastninger betydeligt, ved at vælge en badmintonsko der er stødabsorberende og samtidig stabil, ligesom for eksempel en god Forza badmintonsko er.

Comments are closed.