En lille guide til valg af flyverdragt

blog

Written by:

Der er mange forskellige flyverdragter at vælge imellem, når du står og har brug for en ny til dit barn.

Her finder du nogle tips til at vælge den helt rigtige flyverdragt.

Flyverdragter til børn og babyer der sælges i Danmark, er heldigvis som regel af en god kvalitet.

Men de behov en flyverdragt skal opfylde til dit barn, det ved du bedst selv. Så det er bare at læse med her og dermed finde den helt rigtige.

Du har måske hørt om det berømte vandsøjletryk. Ellers får du informationen her.

Man taler altid om vandsøjletrykket på en flyverdragt. Det er en måleenhed, der beskriver, hvor meget pres en flyverdragt kan tåle, inden den bliver våd indeni.

Det skal ligge på mindst 4000 mm. Det er vigtigt at vandsøjletrykket er højt, da barnet ofte er ude i længere tid. Det vil sige, jo længere tids leg udenfor, jo højere skal vandsøjletrykket være.

Næste vigtige punkt er åndbarheden. Flyverdragter til børn og babyer skal være åndbare. Ellers bliver barnet vådt af sved indeni. Det svækker forsvaret mod bakterier og vira, og man risikerer at barnet bliver sygt. På trods af en varm flyverdragt.

Du skal vurdere hvad flyverdragten skal bruges til. Skal den bruges til leg i flere timer eller en kort gåtur til børnehaven eller vuggestuen?

Men ligegyldigt hvad, så bør dragten være let og ikke tyk og tung. Det hæmmer barnets bevægelser og leg. Du skal nemlig tænke på at barnet nok også har store vinterstøvler på. Nu vi er ved støvlerne, så skal du også tjekke, om der er elastikker til at spænde under støvlerne. De hjælper rigtigt meget med at holde flyverdragtens ben nede, så der ikke er blottede skinneben.

Størrelsen på flyverdragten bør være godt stor, da der jo er hverdagstøj indenunder. Desuden kan en flyverdragt faktisk holde to sæsoner. Medmindre barnet vokser med rekordfart selvfølgelig.

Det sidste og ikke helt så vigtige, er om du kan lide designet. Nogle gange har børn også meninger om den slags. Så designet bør vælges ud fra om designet er lige så aktuelt i næste sæson. F.eks. kan en dreng godt vælge en lyserød flyverdragt med glimmer og enhjørninger. Men året efter skal det absolut ikke være noget, der er en prinsesse værdig.

Sikkerheden i en flyverdragt

Sikkerheden skal være i orden. Det kan desværre koste barnet livet, hvis hætten ikke er aftagelig med trykknapper. Ikke lynlås.

Det handler om børns vilde leg og klatring i høje træer. Det er nemt for en hætte at sætte sig fast i en gren eller lignende. Hvis barnet er rigtig uheldigt, kan hætten sidde fast og barnet vil, ved et fald fra træet, blive hængt i sin hætte. Hvis altså der ikke er forældre eller pædagogisk personale lige i nærheden. Det er desværre og ganske forfærdeligt sket før.

Flyverdragter til børn og babyer er da heldigvis ikke farlige, hvis man tager sine forholdsregler.

Den rigtige flyverdragt bør nu være lidt nemmere at finde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *