Efterisolering kan give plus på varmekontoen

blog

Written by:

Når man køber, renoverer eller bygger et hus er det naturligvis vigtigt, at man tænker over den form for isolering man installerer i både lofter, kælder, vægge, tag, ydervægge, skråvægge og skunke. Uanset, hvilket projekt man har i tankerne, eller allerede er i gang med, kan man dog altid sørge for efterisolering, hvis noget bliver glemt, eller at man senere fortryder, at det ikke blev gjort til at starte med. Oftest er der tale om efterisolering af skråvægge på første etage af en bolig eller i skunken, der oftest løber langs huset i overetagen.

Disse steder er der dog rig mulighed for at kold luft kan trække ind samtidig med at varmen fiser ud og fyrer for gråspurvene. Efterisolering er hurtigt klaret, hvis man får kontakt med en virksomhed, der har erfarne folk og som går til opgaven med liv og sjæl. Man bør ikke gå i gang med at en efterisolering selv, da det kræver finesse og erfaring at få det rette forhold mellem materiale og luft, således at ens energiregning ikke overbelastet unødigt. Er der tale om efterisolering i forbindelse med skråvægge og tag, er der forskel på typerne af valgt isolering.

Efterisolering giver færre lægebesøg

Når man har færdiggjort et byggeprojekt, uanset dennes type og størrelse og man vælger at påbegynde en efterisolering, er det oftest grundet trækgener og indsivende kulde i boligen. Denne form for trækgener kan med tiden give store problemer i forbindelse med familiens helbred, da for megen luft ofte kan føre til fugt, hvilket giver rig mulighed for udvikling af svampesporer såsom skimmelsvamp. Skimmelsvamp er yderst skadeligt for både voksne, men især også for børn, der kan udvikle astma og andre vejrtrækningsproblemer i en tidlig alder. Ligeledes ruller træk velkomstmåtten ud for dårligt immunforsvar og mindre sygdomme.

Det er aldrig sjovt, at man føler sig tvunget til at pakke sig selv og sine børn ind i varme tæpper og næsten skulle krybe sammen i et hjørne for at kunne holde varmen i sit eget hjem. Ofte skyldes børns småsygdomme som forkølelse, influenza og feber, at det trækker ind i børneværelset på førstesalen gennem skråvægge og skunke. Dette kan dog afhjælpes hurtigt ved at igangsætte en efterisolering, hvor man får fyldt de resterende tomrum ud mellem den udvendige og indvendige del af boligen. Der findes forskellige former for efterisolering, da disse skal tilpasses det enkelte sted, der efterisoleres.

Start med et isoleringstjek inden efterisolering

Det giver naturligvis sig selv, at man ikke behøver at efterisolere hele sin bolig når et byggeprojekt er færdiggjort. Derfor kan man med fordel kontakte sin lokale isolatør og få et gratis og uforpligtende tilbud på et isoleringstjek, således at man kan lokalisere de steder i boligen, hvor der er behov for efterisolering. Det er ikke altid nødvendigt med en efterisolering, hvis man for nyligt har bygget sit nye hjem op fra grunden, eller har været i gang med en større renovering af sin bolig. Se følgende link for mere information om efterisolering https://www.papirisolering.dk/isolering/.

Dét der oftest vil foregå i forbindelse med et isoleringstjek er naturligvis at en erfaren medarbejder vil aftale et møde med én i husstanden, hvorefter man sammen vil gennemgå især husets tagkonstruktion samt forskellige dele af ydervægge samt skråvægge. I denne forbindelse vil man i samarbejde med isolatøren udarbejde en plan for, hvor og i hvilken grad, der er behov for efterisolering. Når man har udarbejdet en fælles plan vil man få et tilbud på efterisoleringsprocessen, samt hvor meget man kan trække fra i håndværkerfradrag, hvor meget ens nedbringelse af kuldioxid samt energiforbedring er, plus beløbet på det forventede energitilskud man får retur.

Comments are closed.