Dette bør du have i tankerne, når du køber nye spisestole

blog

Written by:

Et af de vigtigste møbler i hjemmet er spisestolen. Den bliver ofte negligeret til en genstand, der blot har en funktion i form af at skabe en siddeplads. En spisebordsstol er meget mere end det. En ting er, at den kan tilbyde en siddeplads, men det er bare så vigtigt, at den er komfortabel at sidde i. Der er ikke noget værre, end at sidde i et godt selskab og blive nødt til at rejse sig, fordi man får ondt i ryggen grundet en dårlig stol. Sørg derfor for, at spisestolen er behagelig at sidde i – også i længere tid ad gangen.

Vælg spisestolen med den rette støtte og komfort

Stolen skal give en god støtte i ryggen, når man sidder på den og den skal være behagelig i selve sædet. Nogle er til armlæn, andre er ikke. Fordelene ved armlæn er, at de kan øge komforten, da man kan hvile armene på dem. Omvendt kan de få stolen til at føles smallere og der kan være problemer med at få stolen helt ind under bordet, hvis ikke højden er tilpas lav i forhold til spisebordet.

Lækkert design, der matcher spisebordet samt de øvrige møbler

Tænk på designet i forhold til resten af hjemmet. Spisestolen skal gerne matche de andre møbler i materialerne, så det skaber en vis sammenhæng i indretningen. Der er rigtig mange forskellige designs at vælge imellem. For det første så er der materialerne. Skal stolen være af egetræ, mahogni, bambustræ eller noget helt fjerde? Ønsker man en spisestol med stof, som er dejlig blød at sidde i, eller skal den blot have en blød pude på sædet?

Din stil har stor indflydelse på designet af spisestolene

Der er så mange forskellige stilarter inden for boligindretning. Går man efter den skandinaviske og minimalistiske stil, så kan man med fordel vælge et let spisestol, forstået således, at den ser let ud i designet. Et bud på en minimalistisk stol vil være en stol af træ, hvor benene er tynde og af stål. Denne type stole går godt til mange forskellige spiseborde – både de meget simple, firkantede borde, runde og unikke typer såsom plankeborde.

Husk det praktiske aspekt – en stol skal være mere end pæn og komfortabel

Noget som de færreste tænker over, når der skal købes spisestole, er det praktiske aspekt. Stolene skal naturligvis rengøres. Har man eksempelvis børn, der nemt kommer til at spilde, så kan det måske være en fordel at gå efter stole i materialer, der er lette at tørre af.

Glatte overflader og vaskbart betræk letter rengøringen

En lakeret stol eller en stol med en helt glat overflade er meget lettere at rengøre end en olieret stil eller en stol med betræk for den sags skyld. Vælger man en stol med betræk selvom man ved, at den jævnligt skal gøres ren, så vild et være et stort plus at vælge en, hvor betrækket kan taget af og komme en tur i vaskemaskinen.

Elegance eller masser af farver og liv

En stol behøver ikke at være kedelig. Spisebordsstole i de neutrale farver såsom sort, hvid, grå og træ farver kan være med til at give spisepladsen et meget elegant look. Er man mere til det livlige og spændende farver, så kan man med fordel vælge spisestole i hotte farver, og blot kombinere dem med et neutralt spisebord.

Når man vælger sine nye spisestole, så skal man mærke efter i maven. Man skal vælge en stil, der afspejler ens personlighed og som man bliver i godt humør af at have som en del af indretningen. Husk at spisestedet er det, der danner rammer om hyggelige stunder og samler familien til et godt måltid hver dag. Se masser af fede spisestole inde på spisestol.dk.

Comments are closed.