Brug for hjælp til at finde det rigtige domænenavn?

blog

Written by:

Hvis du gerne vil registrere et nyt domæne. Men mangler hjælp til at finde det rigtige navn. Så er der nogle ting, som du selv kan gøre, for at finde frem til det navn, der virker bedst for dig. Du ved sandsynligvis ikke specielt meget om dette område, fordi det ikke har været noget, som har været relevant for dig tidligere. Men nu hvor du står, og gerne vil registrere et domæne. Så er det pludselig vigtigt for dig, at sætte dig ind i alle de regler og krav, som der er på dette område. I hvert fald hvis du gerne vil undgå, at begå de værste fodfejl, man kan gøre. Noget af det første du skal tænke over, når du skal vælge et domæne er nemlig, at det skal være nemt for andre at huske. I hvert fald, hvis du gerne vil have folk til at huske, hvor det er de finder det produkt, som du sælger. Her er navnet på hjemmesiden nemlig en stor del af det. Det kan både gøre sig bemærket ved at være kort og meget sigende. Eller sjovt og med en eller anden form for dobbelt betydning.

 

Skal dit domæne kunne overføres til udlandet også?

Hvis man i første omgang starter op med en dansk hjemmeside. Så vil man måske bare gerne have det domæne, der slutter på .dk. Men hvis man på et tidspunkt har planer om, at udvide til udlandet. Så er det en god ide, at sikre sig det domæne, der slutter på .com. Eller hvilket land, man nu gerne vil udvide til. For ellers kan man ikke sikre sig imod, at andre virksomheder ikke køber det domæne, og på den måde skaber en forhindring for en. Det kan være, at de sælger produkter, der er helt modsat det, man selv laver. Hvorfor det kan skade ens egen virksomhed, at andre virksomheder køber et domæne, der minder så meget om ens eget. Det skal man også tænke på, i forhold til at bruge de danske bogstaver æ, ø og å i sit domænenavn. Hvis man gerne på et tidspunkt til have en .com hjemmeside. Så skal man jo i hvert fald sikre sig, at de internationale betegnelse for disse bogstaver så er tilgængelig. Det kan man heldigvis tjekke, når man går i gang med at købe de forskellige domænenavne.

 

Få hjælp og vejledning til at finde dit domænenavn her

 

Hvis man har brug for denne hjælp. Så kan man faktisk klikke sig videre til hjemmesiden. For her finder man en guide, der hjælper en igennem de forskellige trin, der kan være i at finde et nyt domænenavn. Som på den måde sikre, at man har taget stilling til alle de ting, der kan bliver relevant i forhold til det navn, som man vælger. Her er det også, at man kan tjekke, om det domæne, man ønsker er ledigt. Herefter skal man jo så finde den registrant, som man gerne vil købe sit domæne hos. Det er nemlig ikke muligt, at købe det direkte fra udbydere. Så her skal man igennem en form for mellemmand, der bliver kaldt for registrant. Dem kan man dog også finde via hjemmesiden. Hvor man også får et godt overblik over, hvad det koster at leje sit domæne igennem de forskellige. Det er nemlig sådan, at man ikke decideret køber dit domæne. Man lejer det nærmere på den bestemt periode, hvor man så hele tiden har muligheden for at forlænge. Man kan også skifte domænenavnet ud til noget andet, når den lejeperiode man har udløber på et tidspunkt.

Kilde: www.domaeneguide.dk

Comments are closed.