3 sjove temaer til børnefødselsdagen

blog

Written by:

Invitationerne er sendt ud til den store børnefødselsdag, og fødselaren glæder sig til at få klassekammeraterne på besøg. På den store dag kan det være sjovt at have et tema, så maden, aktiviteterne og pynten går op i en højere enhed. Når du finder et tema, kan det måske også være nemmere at finde på sjove og kreative lege. Det er kun fantasien, der sætter grænser for temaer til fødselsdagen, og fødselaren kan selv være med til at bestemme temaet.

Sørøvertema for de eventyrlystne

Det kan være, at du har en datter eller søn, som er helt vild med sørøvere. Du kan nemt pynte flot op i hjemmet til en vaskeægte sørøverfest. Der findes meget forskelligt pynt, der passer ind til sørøvertemaet. Du kan hænge flag med dødningehoveder op i loftet og pynte bordet med chokolademønter. Til maden kan du pynte fødselsdagsbollerne med glasur og slik, så det kommer til at ligne en øde ø med palmer på. Kagen kan også pyntes flot med glasur, så det ligner et skattekort.

Til sådan en børnefødselsdag hører der også aktiviteter og lege med. En klassisk leg til fødselsdagen kunne være en skattejagt.  Det ville passe godt til sørøvertemaet. Der findes forskellige måder at lave en skattejagt på, men du kan starte med at finde en masse steder i haven, hvor du kan gemme sedler. Derefter skal du skrive på hver seddel, hvor den næste seddel skal findes. Den sidste seddel leder så børnene hen til skatten, der er fyldt med slik. Børnene vil elske at gå på jagt efter den store skat.   

Havtema for vandhunden

Hvis fødselaren er lidt af en vandhund, kan du lave havtema til den store børnefødselsdag. Du kan nemt finde flot pynt, der passer lige til havtemaet. Bordet kan dækkes op med en blå dug og blå servietter. Hvis du har ekstra badevinger eller baderinge, kan de også pynte fint rundt om bordet. Fødselsdagsbollerne kan du forme som fisk og male med glasur. Kagen kan pyntes flot med blå glasur og masser af slik. Børnene vil blive helt nysgerrige efter at smage den blå kage.

Du kan også holde børnefødselsdag i et legeland med havtema. På den måde slipper du for at skulle bruge tid på at finde pynt og sætte det op. Legelandet er fint pyntet på væggene, så du ikke er i tvivl om, at her er der havtema. I legelandet er der også mere plads til børnene at boltre sig på. Der er alverdens legesager og aktiviteter, som de kan prøve af.

Cirkustema

Det er også nemt at lave cirkustema til dit barns børnefødselsdag. Du kan lave flere forskellige boder, hvor det er muligt at få både popcorn og candyfloss. Det er endda muligt at købe flotte hvid- og rødstribede bægere, hvor du kan putte popcorn i. Når det kommer til aktiviteter og lege, kan du lave forskellige stationer, hvor børnene kan lære at jonglere, gå på stylter eller gå på line. Her kan børnene rigtig få lov til at leve sig ind i cirkustemaet. 

Comments are closed.