Historien bag Comtes de champagne

blog

Written by:

Fra 2004 – et år med særlige omstændigheder vejrmæssigt – kommer denne utrolige Comtes de champagne, der endnu ikke har set en konkurrent værdig titlen som en af verdens bedste flasker champagne. Den kommer selvsagt fra området Champagne, der med sin unikke og næringsrige muld lægger huse til de bedste vine i verden. Denne let gule og sprudlende bavian af en mousserende vin, er en af de mest efetertragtede vine i verden. Vinen er i topen af den lukruriøse ende af vine og kun de første og bedste tønder kan nå gennem nåleøjet, når de yndefulde mærkater skal sættes på flaskerne.

 

Comtes de champagne serverings forslag

Det er kun meget få mad retter, der kan klæde Comtes de champagne og yde den retfærdighed. Hvis vi skal prøve at nævne nogle stykker, er der som udgangspunk kun tale om alt godt fra havet. Vinen går godt i hånd med hummer, krebse haler og østers. Visse fisk kan også gå an, men de gængse fladfisk og lignende arter fra de danske have, bør ikke serveres til den. Selve vinen bærer et snert af ananas og citron skal, mens aromaen når hen imod pærer, hvide blomster og syrlige appelsiner. Comtes de champagne lagres i 4 måneder i special fremstillede tønder af træ i det sagnsomspundne kloster i Reims fra 1300-årstallet. Man kan vel sige, at dem der leder efter en af de mest autentiske og kulturelt rige vince fra Champagne, har med Comtes de champagne fundet præcis hvad de ledte efter!

Comments are closed.